Gezond en Snel Afvallen (in een week zonder jojo-effect!)

sushi-is-eiwitdieet

Gezond afvallen met smoothies

Als je wilt afvallen maar de standaard diëten bieden geen uitkomst kun je eens smoothies proberen. Deze veelzijdige manier van diëten biedt veel mogelijkheden en met een beetje creativiteit kun je de heerlijkste recepten maken. Afvallen kan ook lekker zijn met het smoothie dieet!

Wat is het smoothie dieet?

Een smoothie is een vloeibare maaltijdvervanger die je compleet bereid kunt kopen of zelf kunt samenstellen. In tegenstelling tot ander diëten is dit dieet gebaseerd op het drinken van vloeibare gerechten. Dit biedt een aantal interessante voordelen die je op traditionele wijze niet hebt.

 

 

Smoothies voor detoxen

voor veel mensen is het nuttigen van smoothies een tijdelijke fase. Je kunt snel afvallen en wanneer je op gewicht bent stap je over naar vaste voedingsmiddelen. Dat is mogelijk, je kunt er ook voor kiezen voor langere tijd smoothies te drinken, zolang je inspiratie hebt en de juiste ingrediënten gebruikt kan een smoothie dieet heel gezond zijn.

Bij detoxen verwijder je de gifstoffen die je over tijd hebt opgebouwd in je lichaam. Door de juiste smoothies te drinken met vezelrijke groente, weinig koolhydraten en geen zuivel kun je het lichaam van binnen reinigen. Je zult het merken aan je energie balans, de huid wordt strakker en gaat stralen, je merkt het ook op de weegschaal. Afvallen met smoothies gaat opvallend snel.

snel-afvallen-dieet

Snel Afvallen - Het 3-Stappenplan (TIP!)

Het geheim is water

Veel mensen krijgen te weinig vocht binnen. Als je trek hebt ga je eten terwijl je eigenlijk een prikkel krijgt dat je moet drinken. Omdat je te weinig drinkt en in plaats daarvan gaat eten krijg je teveel calorieën binnen die wordt opgeslagen in de vetcellen. En daar wordt je dik van. Bij smoothies krijg je automatisch veel vocht binnen. Het is daarmee een goede dorstlesser met weinig calorieën.

 

Zuivel en smoothies

Er is geen standaard regel of zuivel in smoothies hoort. Voor veel mensen is een smoothie een soort milkshake met groente en fruit. Als je zuivelproducten als melk en magere yoghurt gebruikt krijg je romige smoothies. Je krijgt zo ook veel eiwitten binnen wat goed is voor een verzadigd gevoel. Helaas hebben zuivelproducten ook nadelige eigenschappen. Als je een volledig smoothie dieet wilt volgen kun je het beste afwisselen tussen shakes met en zonder zuivelproducten.

 

Vezels zijn belangrijk

In een smoothie dieet bestaat de kans dat je te weinig vezels binnenkrijgt. Als je de recepten beperkt tot zuivel en fruit kun je heerlijke shakes maken met veel vitamines, maar je krijgt te weinig vezels binnen. En vezels zijn erg belangrijk voor een goede stoelgang. Om je ontlasting stevig maar soepel te houden zijn vezels belangrijk. Die zitten veel in groene groentes.

 

Smoothies zijn niet alleen fruitshakes

Fruitsmoothies zijn heerlijk zoet, maar je krijgt er ook veel koolhydraten mee in je lijf. Een koolhydraat arm dieet is de sleutel naar gezond afvallen, met alleen fruit krijg je teveel calorieën binnen. Door groente smoothies te maken beperk je de hoeveelheid suikers die je lichaam binnenkomen.

 

Een tussendoortje dat vult

Als je op kantoor zit en je krijgt trek grijp je snel naar een reep chocolade of een stuk pizza. Dat zijn sterk bewerkte producten met weinig voedingswaarde. Neem een smoothie met groente en fruit en je voelt die energie door je lichaam stromen. Je krijgt niet dat suffe gevoel dat vast voedsel wel geeft.

snel-afvallen-dieet-gezond

 

Van gezond naar supergezond

Met smoothies bepaal jij de ingrediënten. Je kunt superfoods toevoegen voor hoge concentraties mineralen, ijzer, calcium en andere belangrijke bouwstoffen. Stel je eigen recepten samen die ook lekker zijn. Wat smoothies ook zo gezond maakt is wat er niet in zit. Je zult niet snel een stukje vlees in de blender gooien, of een aardappel. De meeste smoothies worden gemaakt op basis van vegetarische ingrediënten, voor vegetariërs en veganisten die graag af willen vallen is een smoothie dieet ideaal.

 

Gevarieerd afvallen

Beperk je niet tot één smoothie. Dat is niet alleen saai maar ook eenzijdig. Maak een zoete smoothie met vers fruit, of een hartige smoothie met groente. Een klein beetje honing of zout en peper mag best zolang de natuurlijke smaak van de ingrediënten de boventoon voert. Afvallen met een smoothie dieet is een heerlijke belevenis. Als je op je streefgewicht bent kun je meer vaste voeding in je eetpatroon opnemen, maar wellicht wil je niet meer anders als je eenmaal bekend bent met het smoothie dieet!