Cambridge dieet ! Ontdek hoe je tot wel 6 kilo per week afvalt

cambrigde-dieet-header

Vitadis eiwitdieet of Cambridge dieet: Welke is het beste?

Als je snel wilt afvallen, en je kunt wel wat hulp gebruiken zul je op zoek gaan naar een dieet. Er zijn volop diëten zoals Atkins, Weight Watchers en Sonja Bakker, allemaal verschillende manieren om hetzelfde doel te bereiken. De meeste manieren van afvallen kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën; een dieet waarbij je minder gaat eten, en een dieet waarbij je een bepaald soort voeding laat staan. We zullen twee van deze diëten naast elkaar leggen en vergelijken. Het Vitadis dieet is een eiwitdieet waarbij koolhydraten grotendeels van het menu worden geschrapt, het Cambridge dieet is een dieet waarbij je door veel minder calorieën te eten zult afvallen. Wat zijn de verschillen, de overeenkomsten en welke manier van afvallen is het beste voor jouw situatie?

cambridge-dieet-volgen

Vitadis eiwitdieet in het kort

Dit is een programma waarbij je een menu samenstelt op basis van Vitadis producten. Bij deze producten wordt informatie gegeven over de juiste manier van eten, de combinaties die je wel en niet moet maken, met jouw persoonlijke account kun je de voortgang volgen.

 

cambridge-dieet-331-1024x713

Waarom zijn eiwitten belangrijk?

Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen in het menselijk lichaam. Eiwitten, ofwel proteïnen hebben een zeer complexe moleculaire structuur waardoor ze langzaam afbreken in het lichaam. Daardoor zul je minder snel weer honger krijgen. Het is ook bevorderlijk voor het herstel van spierweefsel.

Cambridge dieet in het kort

Dit is een programma dat werd bedacht door dokter Alan Howard waarbij je een tijdelijk dieet volgt met een zeer laag aantal calorieën per dag. Daarmee wordt het lichaam in staat van ketose gebracht, dat is een toestand waarbij er minder wordt gegeten dan er wordt verbrand door het lichaam. Dan worden de vetreserves aangesproken en je zult afvallen.

Waarom is ketose belangrijk?

Jouw lichaam heeft overtollige energie opgeslagen in vetcellen. Om dit te verbranden moet je minder calorieën eten dan je lichaam nodig heeft. Als je dit enige tijd doet zal je lichaam in staat van ketose raken. Wat niet aanwezig is in je darmen wordt uit andere bronnen gehaald waaronder je vetcellen.

Wat mag je (niet) eten bij het Vitadis eiwitdieet?

Dit is een eiwitdieet, dus eiwitrijke voeding maakt een belangrijk onderdeel uit van het menu. Het is tevens een koolhydraat arm dieet, voeding met koolhydraten wordt vermeden. Koolhydraten zijn “snelle suikers” die snel in het lichaam worden opgenomen. Als je deze niet direct verbrandt worden ze opgeslagen in de vetcellen waardoor je zult aankomen. Koolhydraten zitten veel in brood, aardappelen en rijst. Koolhydraat is een ander woord voor suiker, dus je zult begrijpen dat snoepgoed geen onderdeel uitmaakt van dit dieet.

Wat mag je (niet) eten bij het Cambridge ketose dieet?

Dit is een ketose dieet. De staat van ketose bereik je wanneer je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Dan moet het lichaam de reserves aanspreken die opgeslagen zijn in de vetcellen. Die vetcellen worden als het ware leeg getrokken waardoor je snel zult afvallen. Er worden geen voedingsgroepen uitgesloten bij het Cambridge dieet.

We kunnen deze twee dieten vergelijken op verschillende aspecten die belangrijk zijn voor afvallen en gezond leven. We zetten het Vitadis dieet en het Cambridge dieet tegenover elkaar waarmee we kunnen bepalen welk dieet het beste is.

cambridge-dieet-vitadis-reviews-kiyoh1

Vitadis VS Cambridge: Honger

Eiwitten geven je langer een verzadigd gevoel, je zult met een eiwitdieet zoals dat van Vitadis minder snel een hongergevoel ervaren. Bij het Cambridge dieet zul je absoluut honger krijgen, dat is het uitgangspunt van dit dieet. Bij beide diëten speelt voldoende vocht een grote rol, bij het Cambridge dieet is het zelfs een cruciaal onderdeel. Veel water drinkt onderdrukt het hongergevoel, maar je zult tijdens het dieet jezelf nooit dermate verzadigd voelen als bij onbeperkt eten. Overigens zul je met een dieet snel merken dat overmatige consumptie eigenlijk helemaal niet prettig voelt. Wanneer je maag in een normale toestand geraakt zit je automatisch veel sneller vol.

Winnaar: Vitadis eiwitdieet

 

Vitadis VS Cambridge: Energie

Eiwitten zijn proteïnen. Deze bouwstenen zijn uitstekend voor het herstel van spierweefsel en het hele lichaam. Met een eiwitrijk dieet zoals die van Vitadis zul je meer energie krijgen dan voorheen. Omdat je meer energie hebt kun je ook meer sporten waardoor je meer calorieën zult verbranden en sneller af kunt vallen. Omdat je bij het Cambridge dieet te weinig calorieën binnenkrijgt zul je een suf gevoel ervaren. Je wordt zowel lichamelijk als geestelijk zwakker gedurende het dieet. Normaal sporten mag wel maar je zult veel sneller vermoeid zijn.

Winnaar: Vitadis eiwitdieet

 

Vitadis VS Cambridge: Effectiviteit

Bij een eiwitdieet vervang je een groot deel van de koolhydraten met eiwitten. Per saldo krijg je ook minder calorieën binnen maar het verschil is niet zo drastisch als bij een ketose dieet. Afvallen kan snel gaan, je kunt met het Vitadis dieet meerdere kilo's per week verliezen in combinatie met actief sporten. Zonder extra beweging zal afvallen langzamer gaan dan bij het Cambridge dieet. Daar vliegen de kilo's er heel snel af omdat je ten eerste minder calorieën in je lichaam krijgt, en ten tweede wordt het vet in de vetcellen verbrandt door de ketose toestand.

Winnaar: Cambridge ketose dieet

Vitadis VS Cambridge: Duurzaamheid

Een eiwitdieet kun je onbeperkt voortzetten. Dat betekent niet dat je de rest van je leven alleen maaltijdboxen en snacks van Vitadis moet eten. Na de eerste fase worden er steeds meer “normale” voedingsmiddelen aan je dieet toegevoegd. Het Cambridge dieet is ook van tijdelijke aard met het grote verschil dat een jojo effect op de loer ligt als je terugvalt in je oude patroon. Het Cambridge dieet geeft je ook ondersteuning na de dieet fase met tips en recepten maar je eetgedrag wordt niet in dezelfde mate aangepast zoals dat bij het eiwitdieet wel het geval is.

 

cambridgde-dieet-grafiek

Vitadis VS Cambridge: Gezondheid

Laten we voorop stellen dat overgewicht niet gezond is. Een klein buikje of een paar vetrolletjes tasten de gezondheid niet zozeer aan, wanneer je echt aan obesitas lijdt kan dat ernstige en blijvende gevolgen hebben. Snel afvallen kan je redding zijn en hartklachten, diabetes, gewrichtsklachten en vele andere lichamelijke klachten voorkomen. Het Vitadis dieet is gemaakt om je eetgedrag dusdanig te veranderen dat je gezond blijft eten en leven, ook na het dieet. Het Cambridge dieet geeft je ook informatie om later gezond te eten maar het jojo effect ligt op de loer. Omdat je lichaam is staat van ketose is geweest voor een langere periode worden extra calorieën direct omgezet in vet. Omdat je wel het vet verbrandt maar niet de vetcellen kunnen deze cellen weer opgevuld worden wanneer er te weinig calorieën binnenkomen. Je veroordeelt jezelf daarmee tot een blijvend streng dieet.

 

Daarbij moet wel worden aangetekend dat het eiwitdieet van Vitadis de koolhydraten grotendeels schrapt uit het voedingspatroon. De noodzaak voor koolhydraten wordt enigszins betwist. Je hebt ze nodig, maar de hoeveelheid suikers die echt als bouwstoffen nodig hebt is niet honderd procent bewezen. Na het Vitadis dieet is het consumeren van een kleine hoeveelheid goede koolhydraten van belang. Het Cambridge dieet sluit geen voedingsstoffen uit, daardoor krijg je altijd de juiste verhouding aan voedingstoffen binnen, alleen niet in de juiste hoeveelheden.

Winnaar: Vitadis eiwitdieet (met kanttekening)

Winnaar Vitadis eiwit dieet VS Cambridge ketose dieet:

Met vier van de vijf categorieën is het Vitadis dieet de onbetwiste winnaar van deze vergelijking. Kunnen we hieruit concluderen dat het Vitadis dieet voor iedereen de beste manier is om af te vallen? Voor de meeste mensen wel, hoewel het Ccambridge-dieet-meetlintambridge dieet een heel snelle manier van afvallen biedt gaat dit gepaard met veel honger en een verhoogd risico op terugval. Een eiwitdieet als Vitadis is minder ingrijpend zolang je koolhydraat rijke voeding kunt laten staan, en later weer in mindere mate in je eetpatroon opneemt. Voor alle diëten geldt dat je ze tijdelijk voor de volle honderd procent kunt uitvoeren, maar er moet altijd een lange termijn planning aan ten grondslag liggen. Het moet gezegd worden dat zowel Cambridge als Vitadis je deze informatie geven.

Overeenkomsten van het Vitadis en het Cambridge dieet

Naast alle verschillen zijn er ook zeker overeenkomsten aan te wijzen tussen deze twee populaire diëten:

Eten uit een pakje

Beide diëten werken met eigen voedingsproducten. Bij het Vitadis dieet wordt onderscheid gemaakt tussen een probeer box, een fase 1 pakket en een fase 2 pakket. Afhankelijk van de hoeveelheid gewicht die je wilt afvallen kies je voor een bepaald pakket. Bij het Cambridge dieet kun je kiezen voor 500, 800 of 1200 calorieën per dag. Hoe minder het aantal calorieën hoe sneller je zult afvallen. Naast de producten krijg je adviezen over voeding en een lijst met additionele producten die je mag gebruiken.

Minder eten, meer afvallen

Bij Vitadis en Cambridge eet je minder calorieën dan je waarschijnlijk gewend bent. De uitgekiende porties en schema's zorgen ervoor dat je niet teveel calorieën binnen zult krijgen. Net zoveel eten als je wilt en toch snel afvallen is een sprookje. Gebalanceerde voeding met alle bouwstoffen in de juiste verhouding is veel belangrijker.

Voedingsschema's en tips

Gelukkig geven beide systemen je informatie om blijvend gezond te eten. Je zult recepten krijgen en je kunt in contact treden met andere afvallers voor tips over gezond en lekker eten. Nazorg is belangrijk bij een dieet, het moet niet op zich staan. Uiteindelijk zul je ook andere producten consumeren en beide diëten helpen je daarbij een handje.

cambridge-dieet-vitades-336x600

 

Controle over de kosten

De maaltijdvervangers van het Vitadis en het Cambridge dieet zijn zeer gebalanceerd samengesteld. Naast voedingsstoffen is er ook rekening gehouden met smaak. Een dieet mag ook lekker zijn. De maaltijdvervangers zijn in verhouding met complete maaltijden eigenlijk niet eens zoveel duurder dan normale producten, en bereiden gaat een stuk sneller. Je kunt zelf de keuze maken voor verschillende pakketten, na afronding van het dieet kun je kiezen op welke manier je verder gaat. Met of zonder snacks en maaltijden van deze diëten.

Kenmerken van het Vitadis dieet

 • Gebaseerd op een eiwitrijk dieet
 • Gebaseerd op een koolhydraat arm dieet
 • Maaltijdvervangers en snacks
 • Snel afvallen in combinatie met beweging
 • Blijvend effect met doorzetten van eiwitrijk en koolhydraat arm dieet
 • Goed voor opbouw van spierweefsel
 • Online ondersteuning en community

Kenmerken van het Cambridge dieet

 • Gebaseerd op een ketose dieet
 • Maaltijdvervangers en snacks
 • Snel afvallen
 • Verhoogd risico op jojo effect
 • Naast vet zul je ook spierweefsel verbranden
 • Online ondersteuning en community
 • Mogelijk slechte adem door ketose

Conclusie

Hoewel het Cambridge dieet zo'n dertig jaar geleden is ontwikkeld door dokter Alan Howard aan de Cambridge universiteit op basis van uitgebreid wetenschappelijk onderzoek is het toch een risicovol dieet. De theorie is heel logisch; door minder te eten dan je verbrandt moet het lichaam wel de vetreserves aanspreken. De vetcellen worden leeggezogen, helaas zul je daarbij ook spierweefsel verliezen. De kans op een jojo effect is hoog als je niet de adviezen opvolgt na de looptijd van het dieet omdat de vetcellen niet verdwijnen. Ook bij een eiwitdieet zullen de vetcellen niet verdwijnen maar je kunt met het Vitadis dieet juist spiermassa opbouwen. Spierweefsel verbrandt veel calorieën waardoor het jojo effect wordt tegengegaan. Je lichaam zal ook niet in “paniektoestand” geraken en overtollige calorieën direct opslaan in de vetcellen.

Snel afvallen is moeilijk zonder steuntje in je rug met bijvoorbeeld een gebalanceerd dieet. Als we het Vitadis dieet naast het Cambridge dieet leggen moeten we concluderen dat het Vitadis dieet wellicht niet het snelste resultaat biedt, maar wel de grootste kans geeft op een blijvend resultaat. Het proces van afvallen is ook een stuk aangenamer omdat je minder honger zult lijden en geen last hebt van een slechte adem door de ketose. Onze voorkeur gaat daarmee uit naar het Vitadis eitwitdieet.

Naar aanleiding van emails van lezers die vroegen of wij weten wanneer de kortingsactieafloopt, benadrukken wij graag dat alleen Vitadis de precieze datum weet. Zij hebben ons aangegeven dat hun voorraad voor deze speciale actie zeer binnenkort op is. Wacht dus niet als je interesse hebt!

Wil je profiteren van de tijdelijke korting die wij je op alle Slanker Leven Plannen van Vitadis mogen geven? <KLIK DAN HIEROP>