Cambridge dieet helpt je bij snel afvallen op gezonde wijze

Cambridge

Je lichaam in Ketose met het Cambridge dieet

Het Cambridge dieet bestaat al meer dan dertig jaar en is daarmee langer bekend dan de meeste dieet hypes die komen en gaan. Het systeem werd ontwikkeld door dokter Alan Howard die in de jaren zeventig werkte aan de Universiteit van Cambridge. Hij benaderde gewichtsverlies op een wetenschappelijke wijze. Vanuit zijn bevindingen ontstond een intensief dieet programma op basis van zeer weinig calorieën. Voor dit dieet worden speciale maaltijdvervangers verkocht.

Wat is Ketose?

Bij het Cambridge dieet wordt je lichaam in staat van ketose gebracht. Dat is wanneer jouw lichaam niet voldoende calorieën binnenkrijgt om te verbranden en vervolgens worden jouw vetreserves aangesproken. Zo kun je snel afvallen. Bij het Cambridge dieet kun je tot een minimum van pakweg 500 calorieën per dag gaan, dat is minder dan een kwart van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calorieën voor een volwassene. Het is een tijdelijk dieet dat je niet voor langere periodes moet volgen.Cambridge-dieet

Altijd honger met het het Cambridge dieet

Je zult honger hebben wanneer je het Cambridge dieet volgt. Dat spreekt eigenlijk voor zich want je neemt veel minder calorieën tot je dan je werkelijk nodig hebt. Zeker de eerste week is dat een hele opgaaf. Daar staat tegenover dat je dagelijks 2,5 liter water moet drinken. Dat stilt de honger enigszins en dit heeft tevens een zuiverend effect op je lichaam. Het is daarmee een dieet en detox kuur in één. Er zijn verschillende vormen van intensiteit binnen het Cambridge dieet waarbij je in sommige gevallen wel een normale maaltijd mag nuttigen. Het blijft zaak je lichaam in staat van Ketose te houden.

Bijwerkingen van het Cambridge dieet

Het dieet is ontwikkeld op de universiteit van Cambridge door een dokter. Daarmee lijkt de wetenschappelijke onderbouwing in orde. Je krijgt met de maaltijden in het pakket (vrijwel) alle voedingsstoffen binnen die jouw lichaam nodig heeft. Maar je krijgt niet de calorieën waar je lichaam om vraagt. En daardoor ontstaat er “roofbouw” in je lichaam. Vetcellen worden leeggezogen maar ook spierweefsel wordt verbrandt. Om blijvend resultaat te behouden moet je de regels goed opvolgen maar het jojo effect ligt op de loer. Omdat het Cambridge dieet plan een tijdelijk dieet is kun je het onder normale omstandigheden op een gezonde wijze doorlopen maar het is geen voedingspatroon voor een lange termijn.

Streng, strenger, strengst

De verschillende diëten lopen van ongeveer 1200 calorieën naar 800 tot 500 calorieën per dag. Dat is heel weinig en noodzakelijk voor het functioneren van dit dieet. De maaltijden zijn voorzien van alle bouwstoffen die je lichaam nodig heeft, supplementen zijn meestal niet noodzakelijk maar in sommige gevallen wel raadzaam. In tegenstelling tot sommige andere diëten zijn er geen “verboden” voedingsgroepen, maar er wordt wel aangegeven dat koolhydraten veel gewicht binnenhouden wat een negatieve werking heeft bij het afvallen.

Cambridge biedt nazorg

Je krijgt informatie en tips om na het dieet op een gezonde en verantwoorde wijze te gaan eten. Dat is ook belangrijk omdat de Cambridge kuur zeer intensief is. Hoewel je veel vet kunt verbranden zullen de vetcellen niet zomaar verdwijnen. De staat van ketose brengt het lichaam in paniektoestand, teveel calorieën worden direct opgeslagen waarmee het jojo effect op de loer ligt.

Is het Cambridge dieet iets voor jou?

Als je snel wilt afvallen en niet alleen wilt lijnen maar ook bereid bent te lijden is het Cambridge dieet een effectieve en wetenschappelijk onderbouwde manier van afvallen. Maar je veroordeelt jezelf wel tot een leven van diëten omdat je na dit crash dieet altijd op moet letten met overtollige calorieën. Het programma is wat duurder dan normaal eten maar het systeem is wel transparant. Je weet precies hoe het in elkaar steekt. Veel mensen zijn succesvol afgevallen met het Cambridge dieet, houd er wel rekening mee dat je ook weer makkelijk kunt aankomen na het volgen van dit dieet.

Wil je op gezonde wijze afvallen?

Als deze manier van afvallen toch niet helemaal is wat je zoekt, dan kom je via deze link bij een artikel over een gezonde manier van snel afvallen! 
PS: en een stuk voordeliger!

Categorieën